تحقيق درمورد اضطراب
مقدمه همه انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه ميكنند و طبيعى است كه مردم هنگام مواجهه با موقعيتهاى تهديدكننده و تنشزا مضطرب ميشوند، اما احساس اضطراب شديد و مزمن در غياب علت واضح، امرى غيرعادى است اضطراب شامل احساس عدم اطمينان، درماندگى و برانگيختگى فيزيولوژيكى است بهطور كلى اضطراب يك احساس منتشر، بسيار ناخوشايند و اغلب مبهم دلواپسى است كه |
دسته بندي | علوم اجتماعي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 103 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 56 |
تحقيق درمورد اضطراب
مقدمه :
همه انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه ميكنند و طبيعى است كه مردم هنگام مواجهه با موقعيتهاى تهديدكننده و تنشزا مضطرب ميشوند، اما احساس اضطراب شديد و مزمن در غياب علت واضح، امرى غيرعادى است.
اضطراب شامل احساس عدم اطمينان، درماندگى و برانگيختگى فيزيولوژيكى است. بهطور كلى اضطراب يك احساس منتشر، بسيار ناخوشايند و اغلب مبهم دلواپسى است كه با يك يا چند حس جسمى مانند احساس خالى شدن سر دل، تنگى قفسه سينه، طپش قلب، تعريق، سردرد و غيره همراه است.
بررسيها نشان ميدهد كه اضطراب در مردها، طبقات اقتصادى مرفه و جوانان كمتر است و در زنان، افراد كمدرآمد و سالمندان بيشتر شايع ميباشد.
علائم و نشانه هاي اضطراب
ـ عصبى بودن، آرام و قرار نداشتن
ـ تنش
ـ احساس خستگى
ـ سرگيجه
ـ تكرر ادرار
ـ طپش قلب
ـ بيحالى
ـ تنگى نفس
ـ تعريق
ـ لرزش
ـ نگرانى و دلهره
ـ بيخوابى
ـ اشكال در تمركز حواس
ـ گوش به زنگ بودن
اضطراب در كودكان و نوجوانان
بسيارى از كودكان هنگام قرارگيرى در وضعيت جديد مثل روبرو شدن با افراد جديد، احساس اضطراب كرده و بهطور خجالتآورى به مادر و پدر، افراد فاميل و يا وابستگان به اصطلاح «آويزان» ميشوند.
معمولاً والدين ميتوانند آنها را تشويق به خروج از «منطقه امن» بكنند. هر چند بعضى از كودكان در مقابل اين شرايط مقاومت كرده و آنها را نميپذيرند. بهمنظور كمك به كودكان در اين موقعيت بايد صبر و حوصله كافى داشت بهطوريكه آنها احساس اعتماد به نفس كافى جهت مقابله با مسائلى كه به نظرشان مشكل مى آيد، را كسب كنند.
بسيارى از والدين از اين احساس كودكانشان آگاه نيستند تا روزى كه آنان به مشكلى برخورد ميكنند مثل روز رفتن به مدرسه و ... منشاء اين اضطراب در كودكان ناشناخته ميباشد. اغلب تركيبى از يك ترس ناشناخته و فقدان كنترل همراه با يك طبيعت ناشى از شرم و خجالت زمينة بسيارى از اضطراب كودكان را تشكيل ميدهد.
بسيارى از شكايتهاى كودكان در دوران ابتدائى مدرسه همچون درد معده يا سوزش سر دل و يا دردهاى پراكنده ديگر، ناشى از وجود يك اضطراب نهفته در كودكان است كه وجود اختلاف در خانواده و نگرانى در پدر و مادر ميتواند از علل آن باشد كه اين نگرانى مستقيماً به كودك انتقال يافته و با اين شكايات بروز مى كند.
شايعترين اختلالات اضطرابى در كودكان و نوجوانان عبارتند از:
ـ اضطراب جدايى (Separation Anxiety)
ـ اضطراب امتحان (Exam Anxiety)
ـ اضطراب اجتماعى (Social Anxiety)
ـ ترس از مدرسه (School Phobia)
«سوزان چرچ» عقيده دارد كه اضطراب كودكان، ارتباط مستقيمي با مشاهده صحنههاي جرم و جنايتي دارد كه آنها در دوران كودكي از طريق فيلمها و تصاوير شاهد آن هستند. او پيشنهاد ميكند، پدران و مادران به جاي تلاش براي تحصيل رفاه بيشتر براي خانواده، به فكر ايجاد محيطي سالم و باثبات براي كودكان باشند.